Home Sweet Home <3


estoniajpgflagg
Estiske Flagget<3


Estland <3 Det er stedet som alltid vil være hjemmet mitt! Selvom eg bor ikkje der nede lengre, så er Estland alltid i hjerte mitt <3 :) Eg tenkte bare å skrive litt om det nydelige landet .. Siden sommeren nærmere seg og eg skal dit i sommer så har eg begynte å tenke mer og mer på det :)
Eg er som sagt halvt estisk og halvt armensk da, men eg er født og oppvokst i Estland. Har aldri vært i Armenia, siden eg har aldri kjent min far, så eg har ikkje noe som helst kontakt til det landet! Moren min som er fra Estland:)
Eg flyttet til Norge desember i 2003.  Det var fordi moren min fikk jobb i Bergen, som sykepleier. Eg var bare 13 år i den tiden og hadde ikkje noe valg om å bli! Mamma reiste her noen mnd før meg for å finne sted å bo og gjøre seg til rette og så kom eg i desember! Eg kunne jo blitt igjen og bodd hos min bestemor, men hun bor på landet og det er ikkje noe for meg! Det er greit å være der om sommeren, men ikkje hele året rundt!
Jepp så siden eg var 13 har det bare vært meg og mamma:) Hele slekten min er jo der nede! Det er alltid noen å gå til når eg reiser til Estland :)
Estland ligger da på østkysten av Østersjøen med Russland i øst og Latvia i sør! Folketallet ligger bare på 1,3 millioner og hovedstaten heter Tallinn! Eg er fra en by lengre sør som heter Tartu, nest størst byen i Estland:D Språket som blir snakket der er estisk og eg må bare få sagt at estisk ligner ikkje litt på russisk! Selvom de to landene er ved siden av hverandre så har språkene ingenting med hverandre å gjøre! Estisk er i samme språkgruppe som finsk! Finland ligger nord for Estland :)
Landskapet i Estland er ganske flatt. Istedenfor fjell og daler som i Norge, så er det skoger og innsjøer som gjør landet så spesielt :D Klimaet er veldig varierende da! Det kan være opptil 25 minus grader om vinteren, men derimot så kan det være opptil 25-30 varme grader om sommeren :D Eg har alltid opplevd at det er varmere i Estland om sommeren enn det er her i Norge! Derfor er det så digg å reise ned der :D
Eg tror eg har reist rundt i nesten alle byene i Estland, fordi det er ikkje så stort er det lett å komme seg til alle steder:D
Eg mener at man merker en forskjell når man er der nede og her i Norge! Folket er annerledes og eg føler meg mer hjemme på en måte! Men det er jo vel naturlig  for meg siden det er hjemmelandet mitt:)
Alltid i hjerte mitt uansett kor eg er <3
Har nok sagt det meste ^^ Skal slenge inn noen bilder av det nydelige landet også <3linda sine bilder21) Tartu City<3
2) Tartus største shoppingssenter<3
3) Elven i Tartu<3
4) Illusion<3 Før kjent som kino, no et utested i Tartu<3
5) Tartus sentrum<3
6) Tallinn Hansabyen<3
7) Pärnu strand<3
8) Pärnu strand igjen<3 En liten by sør i Estland:)
9) Hiiumaa strand på vestkysten av Estland <3
Ka syns dere om hjemmelandet mitt da? ^^

4 kommentarer

Saritha

25.mar.2009 kl.20:07

Me like Linda ^^ x3

Linda

25.mar.2009 kl.21:08

Takk :) det er bra Saritha ;*

Saritha

26.mar.2009 kl.16:30

Nei, ikke på øyrane. På Oasen ^^

Linda

26.mar.2009 kl.20:53

Ja vennen. Eg fikk det med meg :)

Skriv en ny kommentar

lindamitt

lindamitt

19, Bergen

Eg er en 19 år gammel jente som er halvt estisk og halvt armensk:) Har bodd i Bergen litt over 5 år^^ På bloggen skal eg skrive mye rart om mine interesser, tanker og drømmer^^ Så bare følg med,, Holla!

Kategorier

Arkiv

hits